Η ιστορία της εταιρείας Σόβολου ξεκίνησε το 1968 σε έναν παραδοσιακό φούρνο της γειτονιάς. Τα πρώτα βήματα έγιναν στον τομέα της αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.
Το 1972 ξεκίνησε την επεξεργασία σε ορισμένα είδη ξηρών καρπών, ενώ από το 1985 επεξεργάζεται και τυποποιεί όλα τα είδη των ξηρών καρπών σε τέσσερις διαφορετικές συσκευασίες. Παράλληλα την ίδια χρονιά προβαίνει στην εγκατάσταση ενός παραδοσιακού μύλου, ο οποίος αλέθει το αλεύρι με το οποίο παράγεται το περίφημο ψωμί με προζύμι Σόβολου και τα χωριάτικα παξιμάδια.
Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να καθετοποιήσει την παραγωγή ενώ παράλληλα στον τομέα της αρτοποιίας επιλέγει κορυφαία ποικιλία σταριού που προορίζεται για σπορά και στην συνέχεια το αλέθουν με το στάρι στο μύλο τους.